LAATSTE NIEUWS

Care4Tina is inmiddels niet alleen in Nederland bekend, maar ook over de grenzen hebben we al naamsbekendheid. Zo hebben we fans in Amerika, Canada, Italië en natuurlijk China. Wij willen u graag op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes ‘All over the world’.

 

samenwerkingProject 'Schisisoperaties door het Children's Hospital'
Juni 2016

Tijdens onze medische missie in april 2016 hebben we met dr. Li (Children's Hospital in Xi'an en al vanaf 2010 betrokken bij onze medische missies) gesproken over mogelijkheden om de kinderen die Care4Tina niet kan opereren (vanwege de 'beperkte' twee weken medische missie) toch te kunnen opereren. Dr. Li stelde voor dat hij een deel van deze kinderen wel zou kunnen en willen opereren, tenzij er voldoende financiële middelen zijn. Om dit goed voor te bereiden gaan we in het najaar van 2016 met een beperkte Care4Tina delegatie naar Xi'an om kennis, kunde en vaardigheden over te dragen aan het Chinese medisch team.

Lees hier meer over de samenwerking tussen Care4Tina en het Children's Hospital in Xi'an.

ansieji voorCare4Tina's 250ste kindje
April 2016

In 2013 opereerde Care4Tina het 100ste kindje, An Li Mei. In 2015 was David (An Qing Jie) Care4Tina's 200ste kindje. Dit jaar is ons 250ste kindje An Shi Jie. Een prachtig klein meisje waarvan we de lip hebben gesloten. An Shi Jie is op moment van de operatie 8 maanden oud en woont in een appartement van het CWI. Na de operatie worden op de zaal slingers opgehangen en is er taart voor het hele team (vrijwilligers en medisch team) en de Chinese artsen en verpleegsters.

Door deze operatie hopen we dat An Shi Jie snel geadopteerd gaat worden.

david voorCare4Tina's 200ste kindje
April 2015

Op de 11e dag van onze zesde medische missie hangen er slingers en is de taart besteld. Het is dinsdag 28 april en iedereen is in opperbeste stemming. David (An Qing Jie) wordt vandaag als eerste geopereerd en hij is het 200ste kindje waarvoor Care4Tina het verschil gaat maken. Niet alleen een speciale dag voor David, maar dus ook voor het hele team van Care4Tina. Na de operatie wordt er zowel bij de operatiekamer als op de zaal taart gegeten om deze gebeurtenis te vieren.

David heeft een dubbele schisis en is 14 maanden oud als hij de operatie krijgt. Wij hopen dat door deze operatie David snel op de lijst komt te staan om geadopteerd te worden.

(red.: David is eind november 2015 geadopteerd. Hij heet nu Revi en woont met zijn ouders en grote zus in Nederland.)

 

finnairFinnair
Maart 2015

We zijn ontzettend blij dat we ook dit jaar weer met Finnair via Helsinki rechtstreeks naar Xi'an vliegen. Met Finnair-medewerker Janne Jutila, Country Sales Manager van Finnair, the Netherlands, hebben we weer fantastische afspraken kunnen maken over de toegestane bagage. Veel vrijwilligers hebben hun 2 koffers à 23 kilo al gevuld. Tevens heeft Janne een goede prijs gegeven voor alle tickets.
We hebben veelvuldig mailcontact met Finnair en we hopen Janne op 17 april voor ons vertrek nog even persoonlijk te kunnen begroeten. Dankzij Finnair kunnen we bepakt en bezakt naar China!
Dank je wel, Finnair!

2014 nov dr maSpraaktherapie
November 2014

Tijdens haar verblijf in China, september j.l., heeft Tineke met dokter Ma (foto), een gespecialiseerde spraakdeskundige, mooie afspraken kunnen maken voor toekomstige samenwerking op het gebied van spraakproblematiek bij kinderen met een schisis.

Voordat kinderen bij dokter Ma op spraaktherapie mogen komen, wil ze hen eerst onderzoeken om te beoordelen of en welke vorm van spraaktherapie de kinderen nodig hebben.

In 2015 hopen we de samenwerking meer vorm te geven en de eerste kindjes van het kindertehuis naar dokter Ma te kunnen verwijzen.

zhing yongAn Zhong Yong en An Qiang Qiang geadopteerd
November 2014

Elke medische missie ontmoeten we ze weer, de 8-jarige An Zhong Yong (op de foto met zijn Chinese pleegmoeder) en de 10-jarige An Qiang Qiang. Beiden zijn al twee keer door Care4Tina geopereerd (2013 en 2014). Toen Tineke en Elise in China waren, september j.l., hebben ze de jongens weer opgezocht in het kindertehuis en hun best gedaan om beide jongens hoger op de adoptielijst te krijgen. Vlak voor vertrek naar Nederland kregen we te horen dat An Zhong Yong geadopteerd is door een familie in Hawaii. Bij thuiskomst hoorden we dat ook An Qiang Qiang is geadopteerd door een Amerikaans gezin. We hadden ze graag in april 2015 nog willen ontmoeten maar zijn zo blij dat ze binnenkort door hun ‘forever’ familie worden opgehaald.

Lees hier het verhaal van de ouders van An Zhong Yong, gepubliceerd in onze nieuwsbrief van maart 2016.


 

Zonder uw hulp geen bestaan.  NL72 ABNA 0406 9737 25