1

RAAD VAN AANBEVELING

bettine vriesekoopBettine Vriesekoop | Nederlandse tafeltennisster en schrijfster 
Onlosmakelijk verbonden met tafeltennis en China. Haar prestaties als toptafeltennisser en de onvoorwaardelijke toewijding voor haar sport, zijn van grote betekenis geweest voor het toptafeltennis in Nederland. Vijfentwintig jaar lang is ze gezichtsbepalend voor de sport: ze behaalt vele internationale en nationale titels en wordt tweemaal gekozen tot Sportvrouw van het jaar.

In haar rijke sportcarrière stuit ze steeds weer op de suprematie van de Chinese tafeltennissers. Na een aantal trainingsstages in het Mekka van het tafeltennis laten China en zijn bewoners haar niet meer los. Ze begint in 1996 aan de studie sinologie in Leiden en schrijft twee succesvolle boeken over haar ervaringen in China: 'Heimwee naar Peking' (1994) over haar trainingsstages in China en 'Bij de Chinees' (2006) over de paradoxen en geheimen van de Chinese cultuur.

 

gert de breyGert de Bey | voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate
Gert de Bey studeerde Geneeskunde aan de VU te Amsterdam en behaalde zijn doctoraal Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Al sinds 1986 is de heer De Bey actief in ziekenhuismanagement. Van 1996 tot 2004 was hij bestuurder van het Vlietland Ziekenhuis en sinds 2004 is hij bestuurder van Rijnstate.

In deze functies heeft hij ruime kennis en ervaring opgedaan in het management in de gezondheidszorg, gezondheidsrecht, gezondheidseconomie en organisatievraagstukken, kwaliteitszorg, het financieel beleid in de zorg en ICT.

Sinds 2011 is de heer De Bey lid van het bestuur van NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en STZ (28 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen). Binnen deze verenigingen buigt de heer De Bey zich met name over de portefeuille Onderwijs & Opleidingen.

Zonder uw hulp geen bestaan.  NL72 ABNA 0406 9737 25